Cleantech Finland

Cleantech Finland vauhdittaa suomalaisen ympäristöliiketoiminnan kasvua

Autamme alalla toimivia suomalaisyrityksiä löytämään kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia, markkinoimaan osaamistaan sekä kehittämään yhdessä kansainvälisesti kiinnostavaa tarjoomaa. Tavoitteenamme on nostaa Suomi maailman johtavaksi cleantech-asiantuntijamaaksi. Päämarkkina-alueemme ovat Eurooppa, Venäjä, Intia ja Kiina.

Cleantech Finland toimii osana Finpron organisaatiota. Cleantech Finland -brändin omistaa Elinkeinoelämän keskusliitto, EK.

Cleantech-alan yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2013 jo 25,8 miljardia euroa, ja sen odotetaan kasvavan 50 miljardiin vuoteen 2020 mennessä. Cleantech on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista aloista: vuonna 2012 alan liikevaihto kasvoi 15 % ja kasvu jatkui myös 2013.

Suomeen on kehittynyt edistyksellistä ympäristöteknologian osaamista muun muassa siksi, että maassamme on karu ilmasto, eikä meillä ole omia fossiilisten polttoaineiden varantoja. Ilmasto-olojen vuoksi energiankulutuksemme on lähtökohtaisesti korkeaa ja polttoaineiden tuonti kallista. Siksi niin teollisuudessa kuin yhteiskunnassakin on yksinkertaisesti ollut kannattavaa pyrkiä minimoimaan energiankulutusta. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi onkin maailman johtava tutkija energia- ja ympäristöaloilla. Yli kolmasosa Suomen julkisista T&K-investoinneista tehdään cleantechiin.

Suomalaista osaamista tarvitaan maailmalla.
 

Lisätietoja

Ilkka Homanen
Head of Industry, Cleantech
+358 44 5774430
ilkka.homanen@finpro.fi

Kiinnostuitko jäsenyydestä? Ota yhteyttä Petri Lintumäki, Client Relations Manager, petri.lintumaki@finpro.fi