Mobility as a Service (MaaS)

Mobility as a Service (MaaS) on ICT-alan Team Finland- kasvuohjelma, joka toteutetaan yhteistyössä Team Finland-toimijoiden, ITS Finlandin sekä yritysten kesken. Mobility as a Service-kasvuohjelman päämarkkina-alueet ovat Saksa, UK, Italia, Espanja, Yhdysvallat sekä Etelä-Korea.
 
MaaS -kasvuohjelman tarkoituksena on aktivoida yritykset tarttumaan digitaalisuuden tuomiin liiketoimintamahdollisuuksiin ensivaiheessa läntisen Euroopan ajoneuvoteollisuuden murroksessa – hyödyntäen myös täysin uutena avautuvat maailman älyliikenteen ja liikenteen palvelumarkkinoiden bisnesmahdollisuudet. Pilvipalveluiden hyödyntämisen älyliikenteessä, autojen digitalisoitumisen ja autojen internetiin kiinnittymisen myötä kehittyy myös uusi palvelumarkkina.
 
Uusille teknologia- ja palveluntarjoajille avautuu mahdollisuus kypsän autotoimialan brändien ja sopimusvalmistajien hakiessa uusia ratkaisuja ja innovaatioita - parempia elämyksiä kuluttajille ja tehokkaampia ratkaisuja auton ammattikäyttäjille. Liikenteen palvelumarkkinoiden uskotaan kasvavan ja kehittyvän seuraavan muutaman vuoden aikana nopeammin ja laajemmin kuin useimmat muut markkinat.
 
Kasvuohjelman tavoitteena on edistää suomalaisten pk-sektorin yritysten liikevaihdon kasvua, vientiä ja kansainvälistymistä konkreettisin keinoin, kuten kehittämällä osallistuvien yritysten palvelukonsepteja, rakentamalla tarjontaklustereita ja aktivoimalla ulkomaisia asiakassegmenttejä tapaamisten järjestämisen kautta.
 

MaaS-ohjelman palvelut

Ohjelma käynnistyi toukokuussa 2015 ohjelmasta kiinnostuneille yrityksille suunnatulla työpajalla. Työpajassa osallistujilla oli mahdollisuus vaikuttaa ohjelman lopullisiin toimenpidevalintoihin.
 

Palveluihin kuuluu muun muassa

  • Vientivalmiuksien nostamiseen ja markkinaosaamiseen tähtäävä perehdytys
  • Markkinaselvitykset pääkohdemarkkinoilla
  • Yhteisen Suomi-tarjoaman rakentaminen markkinoinnin tueksi
  • Mahdollisuus osallistua yhteisesiintymisiin digiautoilun, älyliikenteen ja liikenteen palveluiden (mobility as a service) kansainvälisissä tapahtumissa
  • Ostaja- partneri- ja investoritapaamisia kohdemarkkinoilla ja Suomessa

Ilmoittaudu mukaan ohjelmaan!

Ideoita ja palautetta? Otamme mielellämme vastaan ideoita ja ehdotuksia ohjelman täydentämiseksi. Kerro meille, miten sinä toivoisit kasvuohjelman edistävän ratkaisuiden ja palveluiden vientiä ja ulkomaisten investointien hankkimista.
 

Lisätiedot ja rekisteröityminen:

Mikko Koskue, Senior Advisor, Program Director mikko.koskue(at)Finpro.fi
 
Jouni Salonen, Program Manager, jouni.salonen(at)finpro.fi
 
Minna Juuti, Senior Program Coordinator, minna.juuti(at)finpro.fi

Uutiset